F1Cast stopt! PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Tuesday, 27 September 2011 11:26

 

Het is 6 jaar geleden begonnen als een probeersel. Podcasten was net nieuw, en ik besloot om samen met Bert een radio uitzending te maken over de Formule 1. We zijn geen journalisten, geen ervaringsdeskundigen, maar gewoon 2 liefhebbers, met passie voor de sport. En dat hebben we geweten. 6 jaar lang hebben we zo veel als we konden de races op onze eigen wijze geanalyseerd voor jullie, de vele luisteraars die de F1Cast in de afgelopen jaren heeft verworven. De best beluisterde uitzending, aflevering 25, is maar liefst 6114 keer gedownload. Je zult iedereen maar een hand moeten geven. Ruim 6.000 luisteraars. Echt geweldig. Het gemiddelde aantal luisteraars lag zo rond de 1.000. Ook dat is een waanzinnig gegeven. Het idee dat er 1.000 mensen zijn die ons gekeuvel over de F1 interessant vonden om te luisteren, geeft je een heel voldaan gevoel.


Hoogtepunt was dan ook wel dat we vorig jaar de prijs voor de beste Nederlandse podcast in de categorie Persoonlijkheid wonnen bij de European Podcast Awards, en we zelfs 2e Europees zijn geworden. De bokaal staat te schitteren op de schoorteenmantel.


Je voelt het al aankomen. Je moet op het hoogtepunt stoppen. Er is een periode van rust ingebouwd om te overpeinzen of we hier de juiste beslissing nemen. Maar Bert en ik hebben besloten dat het tijd is om de F1Cast te beëindigen.


Er komt geen uitzending meer, dit was het. Jammer? Ja natuurlijk. Maar tegelijkertijd ook weer niet. Het is mooi geweest, de koek is op.


De uitzendingen blijven nog gewoon beschikbaar. De website blijft voorlopig ook nog gewoon bestaan. Er zal alleen niets meer aan toegevoegd gaan worden.


Wel willen Bert en ik iedereen bedanken voor de steun, het luisteren, het commentaar, het te gast zijn, en het meedenken met de F1Cast. Er zijn vele, hele mooie momenten geweest. Er is een simrace team uit ontstaan (www.F1CastRacing.com) wat voorlopig ook gewoon onder deze naam door blijft gaan, en we zijn award winners. En dat dankzij jullie, voor jullie, en met jullie.


Dank jullie wel en wie weet komen we elkaar ergens anders weer tegen!


Maurice & Bert

 

Last Updated on Tuesday, 27 September 2011 11:28
 

Sponsor Maurice!

RSS Feed

 

Nieuwsbrief

Abonneer via email

Luister live!

Kies je favoriete speler
Winamp windows Media Player Real Player QuickTime
en luister live via MORE-News!Powered by Joomla!. Designed by: joomla themes web browsers Valid XHTML and CSS.